Electro-termice pentru incalzire, racire si apa calda

Electro-termice pentru incalzire, racire si apa calda

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi5804
mod_vvisit_counterIeri6480
mod_vvisit_counterAcesta saptamana23398
mod_vvisit_counterSptamana trecuta29167
mod_vvisit_counterLuna acesta53368
mod_vvisit_counterLuna trecuta9902
mod_vvisit_counterTotal3409891

Avem: 22 vizitatori online
Your IP: 54.234.13.175
 , 
Today: Nov 15, 2018
Avem 22 vizitatori online
Pompa de caldura aer apa PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 05 August 2012 16:40

                                                                                  Afiseaza toate produsele

Prin extragerea caldurii din aer, intreg ansamblul poate obtine un coeficient de performanta COP de pina in 4 (1kw consumat,4kw obtinuti--face parte din categoria regenerabile,adica 75% aer + 25% energie electrica = 100% energie termica ! )                      Pretul gigacaloriei este pe jumatate fata de incalzirea cu gaze. Investitia este cu aprox 50% mai mult fata de optiune cu centrale termice pe baza de combustibil solid--lemne,factura lunara la energie nu este mai mare,dar confortul maxim si durata de viata fiind peste 15ani,face sa fie cea mai buna investitie pe termen lung.  Informatii,preturi,tipuri,etc.             Click aici

 

pc cas.jpg - 198.14 Kb

 

==Prin programul casa verde, programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă,persoanele fizice,pot primi fond nerambursabil de la AFM suma de 8000 Lei pentru pompa de caldura sau 6000lei pentru panou solar,daca urmeaza intocmai punctele evidentiate sus,Studiati cu atentie rubricile,pompe de caldura, si casa verde. Posibil in anul 2016-2017 sa se deschida programul ( AFM )

--Atentie la tarifarile la energia electrica.  Recomandam la persoanele fizice,pentru a avea si mai mare avantaj,sa opteze pentru tariful CTP pe transe de putere, cu putere instalata peste 6kW,la pretul 0,2944 Lei/ kWh, în loc de tariful CR 0,3614 Lei / kWh,plus TVA. (A nu se confunda cu tariful zi /noapte.)Si persoanele juridice sa fie atente la tarifari. (aici ) 

 

 

 Pompa de caldura este NR1 pentru incalzire,racire si apa calda menajera,consumind 1kw si obtinind 4-5 kw,luind gratis o parte din energie,din aer,sol sau apa.Principiul de functionare este ca la frigider,racind,dar si incalzind schimbindu-si sensul de rotatie agentul frigorific..                                  Deocamdata nu sint promovate la adevarata lor valoare,poate si din cauza pretului mai mare al investitiei finale si lipsei de informatie,dar noi oferim rentabilitate pret/calitate.Durata de viata peste 15 ani Garantie 2 ani Fiabilitatea este foarte buna,sint si pe piata SUA,Europa de vest,Asia,etc.Se poate obtine subventie de 8000 lei de la AFM.  Posibil in anul 2015 sa mai fie acest program. Politicienii nostri au considerat ca e mai important programul RABLA.Oare? (  AFM )  Sa aleg panou solar sau pompa de caldura?     La alegerea puterii pompei trebue avut in vedere faptul ca 5kw pot incalzi 100 mpatrati/250 m cubi la o locuinta foarte bine izolata termic,obligatoriu o toleranta mai mare in plus la cele cu izolatie slaba..   De exemplu daca o cladire are un necesar termic de 50W/mp si o suprafata locuibila necesara a fi incalzita de 250mp (H=3m) puterea termica a centralei termice (indiferent de tipul ei) va fi de 250mpx50W/mp = 12500W=12.5kW. Inaltimea se specifica doar in cazurile atipice.  

Filmari pompe de caldura montate Dati clik   

Foto pompe de caldura

Nu avem pe stoc. In cursul anului 2015 o sa avem si alte tipuri,puteri de pompe de caldura.

MODEL

PUTERE (kW)

Debit Aer
(m cubi/ora)

Dimensiuni

IxLxl (mm)

Retea

 

Greutate

kg

 

AW12/B

12

5000

1075x1105x505

Trifazat

175

 

AW10/B

10

3000

1050x1050x450

Monofazat

125

 

AW20/B

20

6000

1050x1300x690

Trifazat

270

 

Pompe caldura Aer-APA HISSER- R410A

 Pompele de caldura seria AWH EVI (Enhanced vapour Injection ) produc mai multa energie la temperatui joase de evaporare, avand un randament mai mare decat pompele de caldura normale.

De asemenea acest avantaj duce la economisirea de energie electrica deoarece nu necesita incalzire suplimentara excesiva in zilele friguroase.(-20 grade C)

Modelul este eficientizat astfel incat toate produce apa calda pana la 65 grade Celsius in timpul iernii.

Specificatii Tehnice

Mono fazic cu soft starter 
Pompa de apa calda interna si incalzitor 3kW 
Controler Siemens
Cura de caldura variata
Compresor Hitachi EVI Scroll 
Carcasa tabla galvanizata
Optional carcasa tabla inoxidabila

POMPA DE CALDURA AER-APA
AW12/H
Putere calorica produsa/energie consumata la 7/35℃ kW 11.5/3.0
Putere calorica produsa/energie consumata la 7/45℃ kW 11.2/3.6
Putere calorica produsa/energie consumata la 7/65℃ kW 11.1/4.6
Putere calorica produsa/energie consumata la -7/35℃ kW 8.5/3.3
Putere calorica produsa/energie consumata la -7/45℃ kW 8.4/4.0
Putere calorica produsa/energie consumata la -7/65℃ kW 8.3/4.6
Curent Pornire
A 36
Releu Soft-start   Inclus
Putere   220-240V/1CP/50Hz
Compresor   HITACHI EVI Scroll
Condenser   Schimbator de caldura
Viteza recirculare nominala l/s 0.28
Cadere de presiune la recirculare nominala
kPa 5
Volum de aer absorbit
m3/h 5000
Putere ventilator
W 300
Temperatura medie maximade iesire
65
Dimensiuni(HxLxl) mm 1075x1105x505
Conectori teava
  DN25
Greutate kg 170

Pentru modelele la comanda (fara stoc) livrarea se va face in termen de 45 zile de la data comenzii . Societatea isi rezerva dreptul de a modifica preturile fara preaviz, in functie de preturile producatorului.

 Preturile sint informative,dar se pot aduce si pe baza de comenzi ferme prin contract,unde preturile pot fi mai reduse,pentru a evita pastrarea pe stoc timp indelungat unele tipuri si sa fie lipsa unele care se cauta mai mult. In acest caz de comanda ferma si cu asteptare,putem aduce si boilere cu serpentina,pufere-acumulare ,ventiloconvectoare cu preturi mult mai mici decit pe piata romaneasca,inclusiv pompe cu puteri mult mai mari pentru suprafete industriale.

 

Instalarea este simpla,ca un aer conditionat afara,turul si returul se leaga la sistemul de calorifere existent sau paralel cu centrala pe lemne sau gaz, si boilerul cu serpentina pentru apa calda,sau in loc de calorifere se recomanda cel mai indicat ventiloconvectoare,incalzire in pardoseala sau in plinta.Manopera este in functie de complexitatea instalatiei,aproximativ ca la celelalte sisteme de incalzire.

Achizitionarea si punerea in functiune se poate face si cu bani putini,urmind pe parcurs sa se faca inbunatatiri. Principalul este pompa,un pufer care poate fi si vechiul boiler sau fara,folosindu-se rezistenta aditionala,pentru apa calda un boiler cu serpentina,legarea la instalatia termica. Daca este putere financiara se poate pune si panouri solare cu boiler cu dubla serpentina volum mare,se poate face o instalare mult mai complexa,dar cu investitie mai mare.

Se pot aduce si pompe sol/apa,apa/apa,de toate puterile,dar nu va oferim montajul,doar garantia produselor.Avantajul  pompei aer/apa este ca se monteaza mai usor,cu investitie mai mica fata de apa/apa sau sol/apa unde anexele si manopera este mult mai mare.

Acceptam intermediari pentru a contracta cantitati mai mari pentru scari de blocuri,case,unde se pot face reduceri montindu-se in aceiasi locatie mai multe bucati indiferent de zona a tarii,clientii find multumiti economisind din suma totala. Se justifica reducerea considerindu-se un en-gros,inclusiv transportul echipei de montaj facindu-se numai o data.

Interesant la pompele de caldura,este faptul cind se foloseste recuperarea de caldura,obtinindu-se un COP de pina la 9. Nimic pe lumea aceasta nu este cu asemenea performanta. Cind functioneaza in regim de racire,inlocuind aerul conditionat,caldura obtinuta se recupereaza incalzind ceva,adica apa la o piscina sau apa calda menajera,sau invers cind incalzeste,poate raci ceva util.Aceasta utilitate are eficienta mare in industrie mai mult,dar si la locuinte. Sa nu uitam ca marile magazine,Metro,Carrefour,etc au climatizarea cu pompe de caldura aer/apa. 

MODUL DE FUNCTIONARE.  Pompele de caldura aer - apa ofera mai multa energie decat energia electrica pe care o consuma. Prin extragerea caldurii din aer, intreg ansamblul poate oferi de pana la 4 ori mai multa energie decat cea consumata de la retea Consumul este cu aprox 50% mai mic fata de incalzirea cu gaze naturale.. Un sistem de incalzire bazat pe o pompa de caldura aer - apa este compus dintr-un compresor, un vaporizator si un schimbator de caldura. Un lichid refrigerant cu punctul de fierbere de -40 °C, circula prin sistem si se evapora in timp ce absoarbe caldura din aerul din exterior. O cantitate considerabila de caldura poate fi extrasa din aer chiar si la temperaturi scazute, de pana la -15,-25 °C. Refrigerantul, aflat in stare gazoasa, este apoi comprimat, preluand astfel o si mai mare cantitate de energie si ridicandu-i temperatura pana la aproximativ 75 °C. Caldura este apoi transferata apei, prin intermediul schimbatorului de caldura. Apa incalzita rezultata este folosita pentru incalzire.

 

POMPE DE CALDURA AER - APA Folosite cu precadere in zonele cu clima temperata, utilizeaza diferenta de temperatura dintre aerul din interiorul cladirii si cel din exterior, pentru a raci sau incalzi aerul din interior. Desi nici o pompa de caldura de pe piata, de acest tip, nu poate acoperi necesarul de incalzire de pe intreaga durata a unui an, pompele de caldura de tip aer - apa ofera totusi anumite beneficii economice.

De exemplu, pompele Hiseer si Kinkai,folosesc atat o pompa de caldura aer - apa, cat si un element electric submersibil, de incalzire, acesta din urma fiind activat numai in caz de nevoie,mai ales la temperaturi de -15-25gradeC unde si coeficientul de performanta scade,consumind mai multa energie electrica,dar aceste momente nu dureaza o vesnicie. In concluzie pompele de caldura in general,sint NR1 in clasamentul incalzirii locuintelor,in ordinea apa/apa,sol/apa si aer/apa.

Generalitati.

Pompa de caldura obtine aproximativ 80% din energia necesara pentru incalzire din mediul inconjurator, iar pentru restul utilizeaza ca energie de actionare curent electric.
Prin utilizarea unei instalatii termice sub forma unei pompe de caldura se face posibila preluarea energiei termice solare, inmagazinata sub forma de caldura, din apa sol sau aer si folosirea ei pentru incalzirea locuintelor.
Principiul de functionare al pompelor de caldura
In interiorul unei pompe de caldura agentul frigorific sufera patru transformari ale starii termodinamice. Cele patru faze ale procesului de transfer termic care are loc in interiorul pompei de caldura se desfasoara astfel.
Agentul termic lichid intra in vaporizator, se destinde transformandu-se in stare gazoasa. In urma acestui proces gazul se raceste brusc la temperaturi negative si preia caldura mediului racit incalzindu-se la temperatura mediului. La iesirea din vaporizator agentul frigorific este in stare de vapori saturati. Vaporii saturati de agent frigorific intra in compresor unde, cu ajutorul energiei electrice, se produce cresterea de presiune si temperatura a acestora. La iesirea din compresor vaporii saturati, incalziti, de agent frigorific vor avea o tempeatura mai mare decat cea a mediului incalzit. Vaporii incalziti de agent frigorific intra in condensator unde se produce transferul de caldura de la vapori la apa din circuitul inchis al sistemului de incalzire al casei. La iesirea din condensator, in urma cedarii caldurii la presiune constanta agentul frigorific se transforma in stare lichida cu o temperatura si o presiune mai mare decat cea a mediului racit. Agentul frigorific, lichid intra in ventilul de laminare, unde temperatura si presiunea acestuia scade pana la o valoare inferioara celei din mediul racit. Din acest moment ciclul se reia.
Toate pompele de caldura au la baza aceleasi principii de functionare, de fapt ele sunt identice, din punct de vedere construciv si functional, chiar si cu instalatiile frigorifice diferenta dintre ele constand doar in intervalul de temperatura la care functioneaza, in elementele constructive si scopul pentru care au fost construite. Natura sursei reci influeteaza, de exemplu, in mod direct pompa de caldura determinandu-i tipul vaporizatorului iar temperatura sursei calde determina temperatura de vaporizare.
La ora actuala exista patru mari categorii de pompe de caldura utilizate la incalzirea cladirilor:
-pompe de caldura cu vaporizare directa in sol
-pompe de caldura apa-apa
-pompe de caldura sol-apa cu agent intermediar

 

 

pc cas.jpg - 198.14 Kb

Oare nu este mai eficient si util cu o investitie cu 50% mai mult fata de incalzirea pe lemne sa alegem pompa de caldura? Consum redus aprox la jumatate fata de gaze,confort deosebit,fara pericole,cu 230v(pompa de 10kw) functioneaza si la spatii de max 200mp. Lipsa de informatie face ca acest sistem sa fie privit cu reticenta pina intr-o perioada cind va functiona efectul de turma asemanator cu izolarea termica a locuintelor,unde s-a inteles ca este rentabil.

 

 

CENTRALELE TERMICE DE APARTAMENT CU POMPE DE CALDURA -
solutie pentru scaderea cheltuielilor de incalzire in conditiile cresterii pretului gazelor

In Suedia, procentul de utilizare al pompelor de caldura depaseste 80%, in Germania si Franta, este de peste 60% in timp ce noi descoperim "cu mirare" ca utilizand pompe de caldura, cheltuielile pentru incazire scad de cca. 4 ori. (vedetiwww.pompedecalduraoctopus.ro, capitolul intitulat "Opinii ale beneficiarilor de sisteme de incalzire cu pompe de caldura"). 
Pompele de caldura, alaturi de celelelte echipamente care recupereaza energia din mediu, sunt singurele instalatii care au bilant energetic supraunitar in sensul ca pompele de caldura pot livra cca. 4 kw de energie termica pentru fiecare kw de energie electrica absorbit de la retea, fapt care face ca energia termica livrata de pompele de caldura sa fie de 4 ori mai ieftina decat energia obtinuta din combustibilii clasici sau energia electrica. 

Pompele de căldura pentru apartamente utilizeaza tehnologia E.V.I cu injectie de vapori de freon, de ultima generatie, fapt care le permite sa livreze apa calda cu temperatura de pana la 65° Celsius, care poate fi utilizata direct in instalatiile de incalzire dotate cu calorifere (rezulatele in cazul utilizarii ventiloconvectoarelor sau incalzirii prin pardoseala fiind net superioare) . 

In ce consta montarea unei pompe de caldura pentru incalzirea unui apartament? 

- Daca apartamentul are deja centrala pe gaze, se moteaza pompa de caldura in exterior, pe peretele blocului si se cupleza in instalatia de incalzire in paralel cu centrala pe gaze existenta. 
- Daca apartamentul nu este debransat de la instalatia centralizata, se realizeaza debransarea, se monteaza pompa de caldura pe peretele exterior al blocului si se monteaza instalatia de incalzire prin conectarea caloriferelor. 

UTILIZAREA POMPELOR DE CALDURA PENTRU iNCALZIREA APARTAMENTELOR ASIGURA REDUCEREA CHELTUIELILOR PRIVIND INCALZIREA PANA LA ¼ DIN CHELTUIELILE ANTERIOARE, DACA APARTAMENTUL ESTE IZOLAT TERMIC CORESPUNZATOR

CE II ASTEPTA PE PROPRIETARII DE CENTRALE PE GAZE SI PE CEI RACORDATI LA SISTEMUL DE INCALZIRE CENTRALIZAT? 

Cateva articole din media in acest sens sunt redate mai jos: 
Proprietarii de centrale termice pe gaz vor fi puternic afectati de criza gazului si de taxele de mediu pe care vor fi obligati sa le plateasca" 
http://www.monitorulsv.ro/ de Cosmin ROMEGA 

Problema asigurarii caldurii in timpul iernii, dar si pretul pe care trebuie sa-l plateasca fiecare pentru a-si asigura confortul termic necesar este o problema care ii framanta pe toti posesorii de centrale termice de apartament cu gaze. In vreme ce unii sustin varianta montarii centralelor proprii de apartament ca o alternativa la sistemul centralizat de termoficare, exista multe semne de intrebare in privinta rentabilitatii si viabilitatii acestui sistem de incalzire. Pe de o parte, se pune problema pretului la care va ajunge gazul metan in momentul in care liberalizarea pretului abia inceputa va fi integrala, in conditiile in care rezervele de gaz metan scad de la un an la altul, ceea ce automat duce la scumpirea sa, intr-un sistem in care reteaua de gaz existenta nu poate sustine decat un numar limitat de consumatori, mai ales pe timp de iarna, cand consumul creste si pot aparea probleme legate de sistarea furnizarii sale din surse externe, dar si taxele de poluare pe care le vor avea de platit posesorii acestor centrale de apartament din 2012. Uniunea Europeana cere de multa vreme liberalizarea pretului si calcularea sa in mod diferit pentru consumatorii industriali si cei individuali. Toti cei care sunt pacaliti acum sa aleaga incalzirea pe gaz metan se vor trezi captivi intr-un sistem in care au bagat multi bani, pentru a cheltui si mai mult, odata ce pretul gazelor va exploda, fara a avea macar garantia ca vor beneficia de caldura atunci cand vor avea nevoie mai marede aceasta. 
O alta problema care ii va afecta pe proprietarii de centrale de apartament pe gaz metan va fi cea a taxelor de poluare, deloc neglijabile, care vor fi introduse curand: "Exista directive clare din partea UE care impun Romaniei introducerea taxelor de poluare pe centralele de apartament, din 2012. Acestea se vor adauga numeroaselor cheltuieli aditionale, de autorizare, verificari si reparatii. Cine vrea incalzire pe gaz metan sa stie ce il asteapta. Poluarea creata de centralele de apartament este mult mai mare decat cea creata de o centrala termica care alimenteaza intreg orasul si care e obligata sa se conformeze celor mai stricte norme de mediu. Prin urmare, cei care au ales incalzirea pe gaz metan sa se astepte la taxele de poluare foarte mari, pentru ca regulile in acest domeniu sunt foarte aspre Secretarul de stat Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), a emis luni ca ipoteza de reducere a emisiilor poluante in domeniul rezidential posibilitatea "taxarii" centralelor de apartament, "care ard combustibil si emit dioxid de carbon". 
Intrebat de HotNews.ro ce ar inseamna aceasta taxare, seful DAE a explicat ca achizitionarea unei centrale de apartament care sa aiba un anumit filtru, deci la un pret mai mare decat in mod obisnuit, ar putea fi o modalitate, sau impunerea unui impozit. "Cum ar putea fi taxat un emitator de CO2, cum este un cetatean care are o centrala de apartament? El este debransat de la un CET, care este platitor de impozite si taxe pentru a face fata cerintelor de mediu?", s-a intrebat insusi Ciocanea, adaugand ca raspunsul la aceasta intrebare trebuie gasit de autoritati, in urma unor dezbateri publice. 

UE reinventeaza taxa pe fumarit! 
SUB NUMELE eufemistic de "taxa pe emisiile de carbon", Uniunea Europeana reinventeaza faimoasa "taxa pe fumarit" de pe vremea lui Caragea Voda!Departamentul pentru Afaceri Europene din cadrul Guvernului Romaniei, prin glasul sefului sau, dl. Adrian Ciocanea, a venit cu o noua propunere de "imbunatatire" a vietii cetatenilor: introducerea unei taxe pentru centralele de apartament. "Cum ar putea fi taxat un emitator de CO2, cum este un cetatean care are o centrala de apartament? El este debransat de la un CET, care este platitor de impozite si taxe pentru a face fata cerintelor de mediu", se intreaba domnul Adrian Ciocanea.Si tot domnia sa, a gasit raspunsul. Urmand directivele Comisie europene si sub pretextul "protejarii mediului inconjurator", domnul Ciocanea a pregatit o lege prin care e nevoie de aprobari prealabile pentru orice aparate care emana bioxid de carbon. De asemenea, aceste aprobari trebuie innoite periodic. Nu stiu cum se va rezolva problema celor care si-au instalat deja centrale, ei cum vor fi taxati? Dar sunt convins ca guvernantii vor gasi solutii! Intotdeauna o fac cand e vorba de incasat niste bani de la cetatenii de rand. 
Argumentul domnului Ciocanea e foarte simplu. CET-urile emit si ele bioxid de carbon, iar cetateanul care-si cumpara centrala este si el platitor de impozite si taxe (inclusiv TVA la gazul metan in continua scumpire), dar un impozit suplimentar nu strica niciodata. Ar trebui pusa o taxa si pe respiratie, caci si prin respiratie se emana bioxid de carbon! Cetatenii mai grasi ar trebui sa plateasca mai mult, caci consuma mai mult aer! 
Repetatele scumpiri ale gazului metan se inscriu si ele in nobila misiune de educare a romanilor in spirit ecologic. S-au scumpit gazele rusesti, dar mai era o problema: Romania are si zacaminte proprii, care acopera 60% din necesar. Tot Uniunea Europeana, saraca, e cea care, spre binele nostru si al mediului inconjurator, ne impune sa scumpim gazele din productia interna. Inainte de aceste scumpiri a fost nevoie de privatizarea retelelor de gaz metan ale Romaniei, astfel incit profiturile din cresterea preturilor sa intre in buzunarul investitorilor straini, din tari prietene, membre UE.

 

Ultima actualizare în Vineri, 11 Septembrie 2015 10:38
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack
http://www.facebook.com/Ceta123