Electro-termice pentru incalzire, racire si apa calda

Electro-termice pentru incalzire, racire si apa calda

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi5802
mod_vvisit_counterIeri6480
mod_vvisit_counterAcesta saptamana23396
mod_vvisit_counterSptamana trecuta29167
mod_vvisit_counterLuna acesta53366
mod_vvisit_counterLuna trecuta9902
mod_vvisit_counterTotal3409889

Avem: 20 vizitatori online
Your IP: 54.234.13.175
 , 
Today: Nov 15, 2018
Avem 20 vizitatori online
Panou solar sau pompa de caldura? PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 05 Mai 2013 15:29

Depinde cit vrea clientul sa investeasca in afara de subventia de la stat,ideal ar fi bune amindoua.

Daca este sa alegem doar numai un produs,as alege pompa de caldura,deoarece trebue sa gindim asa:

1.Panoul solar este bun deoarece avem apa calda gratis vara,dar pe timp de iarna trebue sa platim curentul electric consumat deoarece nu este suficienta incalzirea de la soare sau lumina,clientul se poate incadra fara sa mai dea ceva in plus.Daca se alege panoul solar cu ajutor la incalzire nu este rau sa mai se aduca un aport,dar este necesar sa mai puna clientul diferenta peste acei 6000lei.

2.Pompa de caldura face apa calda de 4 ori mai economic fata de boilerul cu rezistenta electrica,atit vara cit si iarna,subventia este de 8000lei,suficient ca un client sa se incadreze fara sa mai dea diferenta de bani,poate face si incalzire locuintei de aprox 70mp-90mp,peste aceste suprafete/volumuri este necesara investitie mai mare.Cu aceasta pompa de caldura se poate face si o combinatie interesanta cu puffer de acumulare,ajutor si cu o centrala cu inductie,sau eoliana de 2kw,etc.

Chiar si numai pentru apa calda si tot este avantajos sa se obteze in cazul cind nu se mai doreste alta investitie in plus fata de acei 8000lei subventie.

Sa zicem ca o familie consuma apa calda de 800lei pe an in conditiile actuale,dar cu pompa de caldura aer/apa de 6kw va consuma 200lei,iar cu panoul solar tinind cont ca pe timp de iarna va ajuta rezistenta,tot o sa se adune acesti 200lei cheltuiala,iar pe timp de vara degeaba are apa calda in exces care nu are unde sa o stocheze.

Oare nu am dreptate?

Un sistem interesant ar fi cu bazin de acumulare cu serpentina-puffer,legat si panou solar cu aport  si la caldura,legat si o pompa de caldura, care ar avea absortie 1,7kw,un generator de curent regenerabil de tip solar,eolian,hidro de 2kw. Din puffer se pot lega si alte sisteme de rezerva de incalzire pentru un aport in plus la nevoie.Din puffer apa calda este plimbata cu o pompa de recirculare prin calorifere,pardoseala sau ventiloconvectoare,iar termostatul ambiant opreste alimentarea pompei. Fantezii realizabile pentru cei curajosi si pentru a se iesi din tiparele de tip turma. Apropo de aceasta adaug o greseala pe care o fac majoritatea celor care au centrale pe lemne si nu instaleaza si un puffer care ar avea caldura in casa si dimineata fara sa aiba grija alimentarii cu lemne mereu,plus o economie de aprox  20-30%. Teoriile le avem dar tinem cont de faptul ca cine doreste trebue sa si cheltuiasca pe investitie si din aceasta cauza nu putem fi pefecti. Totusi e bine sa studieze ideile cei ce au posibilitatea inplementarii solutiilor economice pe termen lung. Uitati ce a putut sa faca un client cu acumulare in butoaie cu serpentina in loc de puffer original,,legind un incalzitor cu inductie,dar are si legaturi alternative pentru lemne sau orice solutie care poate sa incalzeasca apa,iar din butoaie o recircula in calorifere.(aici)

Daca nu se face investitie in regenerabile si se alege consumul de energie electrica din retea,nu trebue neglijat tariful la energie persoanele fizice sau juritice aici .

Cit de interesant ar fi sa se obtina 2 tarifari la energie,adica CTP pe transe de putere si zi/noapte iar cel de noapte sa fie exploatat la maxim prin incalzirea apei din puffer si ziua sa se mearga cu CTP.

Sa nu iutam ca cel mai bun sistem de incalzire este izolarea termica apoi alegerea variantei care indiferent ce ar fi, are si avantaje dar si dezavantaje,dar trebue sa avem in balanta atit investitia,consumul dar si confortul.

Ultima actualizare în Duminică, 19 Ianuarie 2014 17:06
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack
http://www.facebook.com/Ceta123